Helder Onafhankelijk!

COVID-19 – Iedereen is gelijk!

In de samenleving lijkt een tweedeling te komen als het gaat om de Coronapandemie.
Ons kabinet onder aanvoering van Minister-president Mark Rutte (VVD) en Minister voor volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) is ook niet voornemens de tweedeling in de samenleving te stoppen. Maar zij werken actief mee om juist deze tweedeling te laten plaatsvinden.

Helder Onafhankelijk! werkt niet mee aan deze tweedeling in de samenleving, en maakt geen onderscheid in mensen als het gaat om vaccinatie tegen het coronavirus.

Wij leven in een vrij land waar ieder persoon op basis van hun grondrechten (artikel 10 & 11) zelf mogen bepalen of zij een vaccinatie willen tegen corona of niet. Dit is ieder zijn eigen keuze, en dat hebben wij in beide gevallen te respecteren.

Helder Onafhankelijk maakt dus geen onderscheid tussen gevaccineerde en ongevaccineerde inwoners. Wij vinden dan ook dat maatregelen om besmettingen te verlagen voor iedereen gelijk dienen te zijn.

De basisregels die Helder Onafhankelijk! voorstaat dienen ook alleen gebruikt te worden om de besmettingsgraad te verlagen. En mogen ook alleen worden ingezet als dat nodig is.

De basisregels die wij willen hanteren bij een hoge besmettingsgraad, zijn afkomstig van eerder gelden de regels. De regels gelden dan voor zowel de gevaccineerden en ongevaccineerden. Wij maken namelijk geen onderscheid.

LET OP: DEZE BASISREGELS WIL HELDER ONAFHANKELIJK! INVOEREN OM DE BESMETTINGSGRAAD TE VERMINDEREN. HOUD U ZICH AAN DE NU NOG GELDENDE REGELGEVING!

BASISREGELS BIJ OPLOPENDE BESMETTINGEN – Voorstel Helder Onafhankelijk!

 1. BIJ KLACHTEN BLIJF THUIS !!! Ook alle Huisgenoten!
  • Bij klachten blijft u samen met uw huisgenoten thuis
  • U doet een zelftest of u laat zich testen bij de GGD. Bij een negatieve thuistest, laat u zich voor zekerheid testen bij de GGD.
  • U blijft in quarantaine tot 10 dagen na laatste klachten, of u laat zich na 5 dagen testen door GGD
 2. Regelmatig handen wassen / Geen handen schudden
 3. Mondkapjesplicht in openbare gebouwen
  • U zet een mondkapje op als u een openbaar gebouw betreed. Dit zijn alle overheidsgebouwen, ziekenhuizen, verpleeghuizen, winkels, horeca, scholen en/of andere gebouwen waar mensen samenkomen
  • U mag uw mondkapje afzetten zodra u een zitplaats heeft.
 4. 1,5 meter afstand houden
  • U houd van iedereen buiten uw huishouden om een afstand van circa 1,5 meter afstand.
  • Beperkt u bij thuisfeestjes ook aantal personen waarbij u 1,5 meter afstand kunt houden van uw gasten.
 5. Testen voor toegang voor iedereen wanneer 1,5 meter afstand niet kan worden gewaarborgd.
  • Testen voor toegang geld op alle locaties waar mensen geen 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden of dit niet gewenst is. Dit zijn de cafés, discotheken of evenementen. Ook locaties waar een hoge bezettingsgraad nodig is, bv in bioscoop, theater of restaurant waar 1,5 meter geen optie is blijft testen voor toegang verplicht.
  • In locaties met een vaste zitplaats, en waar 1,5 meter kan worden gewaarborgd wordt testen voor toegang niet toegepast. In restaurants wordt 1,5 meter toegepast tussen de verschillende tafels.
  • Op terrassen in de buitenlucht geldt geen testen voor toegang, mits er geen zijwanden zijn geplaatst.
 6. Thuiswerken wanneer mogelijk
  • Mensen met een kantoorfunctie werken zoveel mogelijk thuis. Met maximaal één kantoordag indien het niet anders kan. Verder wordt er per beroepsgroep gekeken of thuiswerken kan worden ingevoerd.

   LET OP: DEZE BASISREGELS WIL HELDER ONAFHANKELIJK! INVOEREN OM DE BESMETTINGSGRAAD TE VERMINDEREN. HOUD U ZICH AAN DE NU NOG GELDENDE REGELGEVING!

Tevens willen wij gaan lobbyen in Den Haag om ook landelijke regelgeving te laten gelden voor iedereen. Dus gevaccineerd als ongevaccineerd!

Bij landelijke regels zouden wij graag extra maatregelen zien bij een hoge besmettingsgraad;
– Grenzen dicht met uitzondering van zakenreizen en transport
– Quarantaine plicht na terugkomst zakelijke reis, van 5 dagen of na 2 dagen negatieve test.