Helder Onafhankelijk!

Dierenpraktijk / Dierenartsen

In Den Helder, Julianadorp en Huisduinen is al jaren een probleem met weekenddiensten voor dierenartsen.
Niet alleen in onze gemeente, maar ook landelijk is er een tekort aan dierenartsen. Dit komt mede door de numerus fixus bij de opleiding tot dierenarts.

Politiek Den Haag zou er voor moeten zorgen dat het maximaal aantal studenten op de universiteiten dierengeneeskunde wordt opgeheven. Zolang dit niet gebeurt zal Nederland nog jaren last hebben van te weinig dierenartsen in het weekend.

Helder Onafhankelijk vind het belangrijk dat iedereen ook in het weekend terecht kan bij de dierenarts als hun huisdier wat gebeurt. Net als voor mensen hebben we ook voor dieren in Nederland een zorgplicht.

Wij zullen dan ook met een initiatiefvoorstel komen om één dierenartsenpraktijk te faciliteren, die 24 uur per dag, 7 dagen in de week de zorg bied aan dieren die dat nodig hebben.

Het voorstel is niet gericht op een reeds bestaande dierenartsenpraktijk, maar die kunnen zich -al dan niet in samenwerking met andere dierenpraktijken- inschrijven voor dit plan. Ook studenten die binnenkort afstuderen en aan het werk gaan kunnen zich inschrijven.

In het voorstel zal een structurele subsidie worden verstrekt om 24 uurs zorg voor dieren mogelijk te maken.
Het volledige voorstel zal in 2022 worden ingediend.