Helder Onafhankelijk!

Drugsbeleid

Helder Onafhankelijk vindt dat de gemeente moet erkennen, dat binnen onze gemeente een duidelijk drugsprobleem bestaat. Uit onderzoek van het Trimbosch Instituut blijkt, dat 50% van alle jongeren tijdens het uitgaan onder invloed is van drugs. Een zorgelijke uitkomst, waar we niet van weg mogen kijken en waar alle aandacht aan dient te worden besteed.

Dealers moeten hard worden aangepakt. Het gebeurt nu te vaak dat dealers onder het zicht van de surveillance- camera’s van de politie openlijk staan te dealen zonder dat deze ingrijpt. Er zal dan ook meer capaciteit van politie en handhavers dienen te komen om deze dealers aan te pakken en ontbreekt daartoe de wil, dan zal onderzocht moeten worden waarom deze onwil aanwezig is.

Drugsgebruik kan worden voorkomen door goede voorlichting, zowel naar en door ouders maar ook naar en met scholen en de jongeren zelf. In alle wijken moet op dezelfde wijze actief worden gehandhaafd. Bij hangplekken van jongeren, waar het vermoeden bestaat dat ook gedeald wordt of dat sprake is van criminele handelingen, moet op deze plekken regelmatig worden gecontroleerd.