Helder Onafhankelijk!

Ondernemers

De motor van onze economie wordt aangedreven door het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) en is mede-verantwoordelijk voor een groot deel van de arbeidsplaatsen in onze regio

Helder Onafhankelijk vindt dan ook, dat het MKB gestimuleerd behoort te worden om te ondernemen vanuit Den Helder.

Kleine ondernemers moet de kans gegeven worden om vanuit hun woning een kleinschalig bedrijf te starten als bijvoorbeeld een webshop of door diensten aan te bieden op locatie. Naarmate de bedrijven groter worden is betaalbare huisvesting op bedrijventerreinen en in winkelstraten een must.

Helder Onafhankelijk vindt daarom, dat de ondernemers in onze stad niet belemmerd mogen worden door allerlei regelgeving. Keuzevrijheid en creativiteit van de ondernemers moet worden gestimuleerd en beloond.

De grotere bedrijven, die zich op onze bedrijventerreinen willen vestigen en welke een grote hoeveelheid werkgelegenheid verschaffen, dienen we met open armen te ontvangen. Dit betekent ook dat wij als gemeente Den Helder gronden tegen een aantrekkelijke gereduceerde grondprijs kunnen aanbieden. Hoe meer arbeidsplaatsen en wervende kracht een bedrijf genereert voor onze gemeente, hoe goedkoper onze grondprijs wordt.