Helder Onafhankelijk!

Onderwijs

Basisscholen dienen wijkgericht te werken en klein te zijn, dat wil zeggen vanuit een menselijke maat, dat zal de sfeer bevorderen. Tevens zal er samenhorigheid in de buurt ontstaan, zodat kinderen gezamenlijk naar school kunnen gaan. Dit kan er dan voor zorgen dat het schoolplein niet meer overspoeld raakt met auto’s, want het kind woont dicht genoeg bij de school om te lopen.

Ook dient Den Helder weer te zorgen voor een Gymnasium. Leerlingen moeten nu reizen naar onder meer Alkmaar om de gewenste opleiding te kunnen doen. Of zij doen tegen hun wil een niveau lager omdat het gymnasium niet in onze stad beschikbaar is.

In Den Helder dient er meer overleg te zijn met werkgevers, om MBO- of HBO-opleidingen meer aan te passen naar de “markt” waar de grote werkgevers in Den Helder werkzaam zijn. Deze opleidingen moeten ervoor zorgen, dat banen ingevuld worden door jongeren uit Den Helder. Hierdoor wordt verhuizen naar andere gemeenten  voor opleiding en werk minder noodzakelijk.

Het universitair onderwijs zoals gegeven wordt op het K.I.M zou kunnen worden uitgebreid met burgeropleidingen op academisch niveau. Aangepast op de branches die in onze regio van toepassing zijn.