Helder Onafhankelijk!

Parkeren

Parkeren blijft wat Helder Onafhankelijk! betreft gratis. De blauwe schrijf is hierbij een goed middel.

Voor een betere doorstroming zou parkeerplaats Bernardplein en Julianaplein een maximale parkeertijd kunnen krijgen van 3 uur. Op de Polderweg, Station, gravestraat en sluisdijkstraat zou de maximale parkeertijd van 5 uur kunnen worden gehandhaafd.

Werkgevers en werknemers van de binnenstad moeten hun verantwoording nemen en minder met de auto naar het werk komen, om parkeerdruk te voorkomen. Of te parkeren buiten de parkeerzones, met voorkeur op Willemsoord.

Organiseer duidelijke bewegwijzering, zodat mensen, die in Den Helder aankomen vanuit alle richtingen (snelweg, provinciale weg, boot, bus en trein) duidelijk wordt gemaakt welke route je het beste kunt nemen voor de boot naar Texel en welke mogelijkheden Den Helder biedt voor het winkelend of toeristisch publiek. Dit dient vooral geen duur systeem te worden. Eenvoudige bewegwijzering volstaat.

Bij de boot van Texel zou een parkeergarage moeten komen voor toeristen die de auto aan deze kant laten staan. Dit zal betaald parkeren dienen te worden. In de wijken rondom de Texelse boot zou ook blauwe zones worden gecreëerd met een gratis parkeervignet voor bewoners (ook 2e auto).