Helder Onafhankelijk!

Toerisme.

Daar het toerisme  een belangrijke economische factor is,  dient deze op alle mogelijke  manieren te worden gestimuleerd. Dit willen we doen -waar mogelijk- door initiatieven vanuit de markt te ondersteunen en waar het niet mogelijk lijkt, dit mogelijk te maken. De toeristenbelasting is wenselijk in overeenstemming met de omliggende gemeenten. Wij zijn voorstander van een maximaal tarief van 10 euro per persoon, zodat ook gezinnen zich dit nog kunnen veroorloven.

Gezins- en dagjes-toerisme heeft onze volledige steun. De plaatselijke VVV heeft volledig gefaald  met voorlichting over Den Helder aan toekomstige bezoekers. Tot op de dag van vandaag ontbreekt het Den Helder aan een stadsplattegrond met hierin aangegeven de  musea en andere  mogelijkheden voor bezoekers, dan wel  enige andere  uitgave met bezienswaardigheden.

Helder Onafhankelijk pleit voor hervorming van Stelling Den Helder en wil laten onderzoeken of het mogelijk is een dagkaart, een zogenaamd passe-partout, te verstrekken voor gezinnen en dagjesmensen in samenwerking met bijvoorbeeld  ProRail, Teso en ANWB.